Munkatársaink

 Szemán Erika, óvodavezető

Első gyermekem születése ébresztett rá arra, hogy az óvónői hivatást a Jóisten személyesen nekem találta ki. Azonnal beiratkoztam a Budapesti Tanítóképző Főiskola óvónői szakára, és idestova 30 éve vagyok e pálya gyakorlója. Tz éven keresztül vezettem a főváros XII. kerületében az Őzike Óvodát, ahol sikerült egy olyan komplex szemléletű programot kialakítanunk, amelyben a test-lélek-szellem egységét alapvetőnek tekintjük, és e hármas egységben valósítjuk meg a fejlesztési feladatokat. E hosszú évtizedek során, mindhárom területen igyekeztem tovább mélyíteni tudásomat. Az egészséges reformtáplálkozás keretében a fehérje-szénhidrát-vitamin-ásványianyag egyensúly megőrzését a dr. Török Szilveszter által szervezett tanfolyamokon igyekeztem megtanulni. Az egészséges önfegyelem és önbizalom megtanítását, a Thomas Gordon: Szülői eredményesség tréningjén fedeztem fel magamnak. Sokat jelentettek számomra Hamvas Béla könyvei, az azokban közvetített szellemi tudás is. Eközben rájöttem arra is, hogy rendkívül nagy szükség van az idegen nyelvi oktatás kisgyermekkorban való megalapozására is.
17 éve saját módszeremmel tanítom az angol nyelvet. Első 15 éves középfokon nyelvvizsgázóim igazi büszkeségeim és a módszer első sikeres „bizonyítékai”. 

 
Major Dóra, kisgyermeknevelő

Számomra sosem volt kérdés, hogy mi leszek, ha nagy leszek. Már középiskolás korom óta tudom, hogy gyerekekkel szeretnék foglalkozni, könnyedén megtalálom velük a közös hangot, örömmel tölt el minden velük töltött perc. Gyerekek között 2010-ben kezdtem el dolgozni, mint technikai dolgozó, de idõközben sikeres vizsgát tettem kisgyermeknevelõ gondozó, családi napközi és gyógypedagógiai asszisztens szakból is. Az évek során betekintést nyerhettem a dajkai és a kisgyermeknevelői feladatokba is, rengeteg tapasztalatra tettem szert és bővithettem az eddigi tudásomat. Munkám során fontosnak tartom a játékos nevelés mellett a szeretetteljes légkör kialakulását, hogy biztonságban érezhessék magukat a gyerekek az otthonuktól távol is.

Kovács Katalin, óvodapedagógus

  Az, hogy kisgyerekekkel szeretnék foglalkozni, csak a tanári diplomám megszerzése után tudatosult bennem. Miután eltöltöttem egy évet önkéntesként egy lengyelországi óvodában, tudtam, hogy ezen az úton kell tovább mennem. Hamarosan beiratkoztam óvodapedagógus szakra. Jól döntöttem. Gyerekekkel lenni igazi kincs. Ajándék az őszinte szeretetük, kíváncsiságuk, világra való nyitottságuk. Öröm részese lenni óvodai életük pillanatainak. Több mindenbe belekóstoltam az utóbbi években, de most először érzem azt, hogy a gyerekek mellett megtaláltam a helyem.    

 

Feltöltés alatt…

 

Bartók Viktória, dajka

 Bartók Viktória, vagyis röviden Ria vagyok, a Gulliver csoport dadusa. Életem nagyobb részét angolul éltem Kanadában, és Ausztriában. Az utóbbi több mint 2 évtized során gyermekeim kiskorában iskolájukban segédkeztem, és sok barátjuk felügyeletét bízták rám szüleik, majd nagyobb korukban középiskolájuk kerámiastúdiójában tanítottam agyagozást, szintén angolul. Most hogy az enyémek kirepültek a fészekből, olyan munkára vágytam ami pótolja hiányukat. Elvégeztem egy Családi Napközi és egy Dajka tanfolyamot, valamint gyermek pszichológiával gyarapítottam tudásomat. Gyakorlatot szereztem Családi Napköziben, magán és állami óvodában is. Szerintem a gyermekeknek a szeretetteljes, odaadó gondoskodás, a velük való foglalkozás a legfontosabb. Ha biztonságban, szeretve érzik magukat csak akkor tudnak kinyílni, és mindenféle koruknak megfelelő tudást befogadni. Én mint dadus szeretettel igyekszem gondoskodni a kicsik személyes és környezeti jólétéről, Örömmel tölt el, hogy ezt angolul is tehetem csodálatos környezetben a kicsinyekkel együtt CSEPEREDVE itt Csillebércen!

 „Beszélj velem úgy, mintha felnőtt lennék!
Játssz velem úgy, mintha gyerek lennél!
Bízz bennem! Adj nekem feladatot,
majd meglátod, milyen ügyes vagyok!” 

/Dávid Rózsa/

Lehet, hogy elfelejtik, mit mondtál nekik, de soha nem fogják elfelejteni,
hogy hogyan érezték magukat szavaidtól.

/Carl Wiliam Buehner/ 

Gyovainé B. Andrea, kisgyermeknevelő 

2005-óta dolgozom a gyermeknevelés területén. Végzettségeim:

  •     – Kisgyermeknevelő
  •     – Pedagógus asszisztens
  •    – Gyógypedagógus asszisztens
  •    – Gyermekfelügyelő
  •    – OKJ-s bébiszitter

Munkám során 1-20 éves korosztály kihívásaival kellett megküzdenem. Dolgoztam bölcsődében, óvodában, iskolában, gyermekotthonban. Mindenhol lelkiismeretesen, sikeresen oldottam meg a nevelési feladatokat, de a bölcsődés korosztály áll hozzám a legközelebb. Itt látom legjobban munkám eredményét, ami mindig örömmel tölt el. Két csodás kisfiam van. Születésük óta még elkötelezettebbnek érzem magam pályám iránt.