Bölcsőde

Óvodánkban szeretettel várjuk a 1,5-2 éves bölcsődés korú gyermekeket is. Két csoportunk közül az egyikben a 1,5-2 éves korú totyogó csemetéink fejlesztő foglalkoztatása zajlik. A másfél-két éves kortól fontos változások kezdődnek a gyerekek életében. Felbukkan ugyanis az én fogalma, elkezdődik az anyával való „szimbiózis” felbomlása, és megkezdődik a külvilág szisztematikus felfedezésének csodálatos korszaka. Ehhez kapcsolódóan kezdetét veszi a beszéd kialakulása, majd a „szótári robbanás”, amelyben először a külvilág  tárgyainak neveit kutatja, majd első intellektuális tevékenységként szavakkal váltja fel az addig csak cselekedetekben megvalósuló gondolatait.
Rájön, hogy bizonyos cselekedeteivel fel tudja hívni magára a környezet figyelmét és azt is észreveszi, hogy a környezetében lévők viselkedése, érzelmei eltérnek az övétől. Bölcsődés korban ideális lehetőség adódik az érzelmi azonosulással. utánzással való tanulásra, amely lehetővé teszi számára a világ érzékszervek útján történő felfedezését, elfogadását, befogadást.


Óvodánkban a bölcsődés korosztálynak tágas kertünkben, a dupla szigetelésű 3 cm-es műfű területünket is beleértve, ideális környezetet tudunk biztosítani ahhoz, hogy felfedező, gyakorló, kipróbáló igyekezetét derűs, elfogadó, őt minden kísérletezésében támogató légkörben élje át.